4 adet alabalık ( kılçığı alınmış fileto yapılmış)
2 adet limon
5 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
tuz
1 tatlı kaşığı kimyon ( bu tarifin olmazsa olmazı)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
rendelenmiş kaşar peyniri
*Sarımsakları dövelim,limonu sıkalım,zeytinyağı,baharatları bütün malzemeleri bir kabın içerisine alıp balıklarıda bu sosun içine atalım ve mümkünse 1-2 saat bu sosta beklesin balıklarımız...
Sonra sosuyla beraber yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim ve önceden ısıttığımız fırına sürelim.Kızaran balıklarımızı fırından almadan önce üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerimizi dökelim ve 5 dakika kadar fırında tutup sıcak sıcak servis yapalım
FIRINDA DEĞİŞİK SOSLU ALABALIK Yapılışı / Yemek Tarifleri