1 su bardağı sıvıyağ (veya tereyağ sıvıyağ karışımı)
1 su bardağı süt
25 gr kakao
1 çay bardağı kadar damla çikolata
kabartmatozu ve vanilya
2 su bardağı un.Muzun ve yumurtanın büyüklüğüne göre kek kıvamına göre ayarlayabilirsiniz....
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.Muzları rondoda çekip kek malzemesinin içine karıştırıyoruz.Sütünü,yağını,muzunu ekleyip ununu ve kabartmatozunu ilave ediyoruz.Hamurun yarısını yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza veya tepsiye döküp kalan yarısına kakao ekliyoruz.Eğer kakao eklediğimiz hamur biraz koyu olursa çok az süt ilave edip hamuru inceltelim.Bu hamuru da diğerinin üzerine döküp önceden ısıttığımız fırınımıza koyalım.
ÖNEMLİ BAZI PÜF NOKTALARI:
Kek pişirirken ilk 20 dakika asla fırın kapağını açmayın.
Kekin yumuşak ve kurumadan pişmesi için ilk önce yüksek dereceye ayarlayıp sonra fırın derecesini biraz düşürelim.Yükse ısı kabarmasını,düşük ısıda içini çekerek güzelce pişmesini sağlar...
Kekin pişip pişmediğini anlamak için çıkarmaya yakın kürdan testi yapalım ki kekimizin içinin pişip pişmediğini anlayalım....